Geplaatst op

Waarom een zit/sta werkplek?

Zit sta werkplekken voor afwisseling

Zit sta werkplekken bieden afwisseling tussen zittend en staand werken. Een werkplek die zich aanpast aan uw behoeftes, zodat u zich niet aan uw werkplek hoeft aan te passen! Afwisseling tussen zittend en staand werken. Zit sta werkplekken hebben vele voordelen.

Onderzoek toont aan dat langdurig zitten, zonder periode van staande afwisseling een negatief effect heeft op de zittende werker. Zo moet er een goede balans gevonden worden tussen zittend en staand werken. De voordelen van een zit/sta werkplek is dat gebruiker meer beweegt en dus ook afwisselende bewegingen maakt. Na langer gebruik zullen met zekerheid de efficiëntie en productiviteit van de werknemers vergroten. Ook zal het bedrijf op langere termijn minder ziekteverzuim ervaren.

Elektrisch verstelbaar bureau

Elektrische verstelbare bureaus zijn geschikt om staan en zitten werk te doen. Het bureau heeft één hoogte instelling en één werkblad. Bij het kiezen van een elektrisch bureau is het allereerst belangrijk rekening te houden met de wensen van uw medewerkers. Hoe groot wensen hun het werkblad en hechten hun waarde aan een persoonlijke opbergplaats?

 

Schets Zit-sta werkplekken

Ervaring zit sta werkplekken

Een aantal maanden geleden las ik een artikel over een sta-werkplek op lifehacker

  •  Als ik een hele dag achter de computer werk, ben ‘s avonds ik niet alleen moe in mijn hoofd maar ook in mijn lichaam. Hierdoor voel ik mij meer in balans na een dag hard werken.
  • Ik heb minder last van mijn rug, hoewel ik daar nog wel een aantal aanpassingen voor heb moeten doen, daarover straks meer.
  • Ik ben mobieler en neem daardoor vaker een korte pauze wat de effectiviteit weer ten goede komt. Daarbij is het gewoon makkelijk dat wanneer je iets wilt pakken, je niet steeds hoeft op te staan.
  • Het voelt gezonder. Ik voel me fitter wanneer ik stop met werken.

Soorten zit/sta werkplekken

Zit/sta werkplekken zijn er in enkele werkplekken en in duo werkplekken (de bladen zijn apart verstelbaar). U heeft de keuze voor verschillende frames met verschillende mogelijkheden (elektrisch verstelbaar, slinger verstelbaar, verstelbaar met imbus). Naast de vele specificaties zijn er ook vele mogelijkheden wat betreft blad- en framekleuren.